Voor het tweede jaar op rij zal het pro-continentale Wanty deelnemen aan de Tour de France. De Belgische formatie van onder meer ploegleider Hilaire Van Der Schueren kent met Fransman Guillaume Martin ook nog eens een regelrechte klimkopman. Over het algemeen zal de ploeg veelvuldig in de vroege vluchten te zien zijn.

Het vorige seizoen stond voor Wanty volledig in het teken van het debuut in de Ronde van Frankrijk. De Belgische ploeg trok met een ploeg vol aanvaller naar het Franse land, iets wat dit jaar niet veel anders zal zijn. Tot een ritzege kwam Wanty vorig jaar nog niet, maar mooie ereplaatsen in etappes werden er genoeg behaald.

Tourselectie

De belangrijkste renner binnen de selectie is de Fransman Guillaume Martin. De jonge talentvolle klimmer lijkt dit jaar een flinke stap voorwaarts te hebben gezet. In de komende Tour de France zou hij zomaar de prestaties van Warren Barguil van vorig jaar kunnen evenaren. Martin is overigens niet de enige klimmer binnen de ploeg van Wanty. Ook Nederlander Marco Minnaard kan een aardig stukje bergop fietsen.

De rest van de ploeg bestaat vooral uit hardrijders, aanvallers en twee sprinters. In de massasprints zullen de Italiaan Andrea Pasqualon en de Belg Timothy Dupont er alles aan doen om enkele mooie ereplaatsen te bemachtigen. Daarnaast zullen hardrijders Yoann Offredo, Thomas Degand, Dion Smith en Guillaume Van Keirsbulck vrijwel iedere dag in de vroege vlucht willen plaatsnemen.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Wanty

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld