Team UAE uit de Emiraten zal voor de tweede keer meedoen aan de Tour de France. De ploeg heeft met Daniel Martin een uitstekende kopman binnen de gelederen. De Ier zal voor het klassement gaan en zal daarnaast hopen op een ritzege. Dat laatste zal het grote doel worden voor Alexander Kristoff, de sprinter van de ploeg.

Zoals gezegd doet UAE dit jaar pas voor de tweede keer mee in de Tour de France. De vervanger van de oud-Italiaanse ploeg Lampre was vorig jaar maar weinig succesvol. Alleen John Darwin Atapuma kwam dichtbij een dagsucces. Louis Meintjes was destijds de kopman. De Zuid-Afrikaan eindigde als achtste in het eindklassement.

Tourselectie

Daniel Martin zal de uitgesproken kopman zijn van UAE Team Emirates. De Ierse klimmer kan in de bergen rekenen op steun van John Darwin Atapuma. De rasklimmer zal, naast het knechten voor Martin, ook voor eigen kans kunnen en willen gaan. Ook de Kroaat Kristijan Durasek zal zijn steentje bergop bij willen dragen.

Op het vlakke rekent de ploeg vooral op sprinter Alexander Kristoff, hoewel de Europees kampioen tot nu toe een matig seizoen kent. Naast Kristoff stuurt de ploeg van Giuseppe Saronni ook de Italianen Roberto Ferrari en Oliveiro Troia naar Frankrijk. Voor de rest rekent de ploeg uit de Verenigde Arabische Emiraten op het knechtenwerk van de ervaren rotten Rory Sutherland en Marco Marcato.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens UAE

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld