Het Amerikaanse Trek – Segafredo moet het dit jaar doen zonder de gestopte Alberto Contador. In zijn plaats is de Nederlander Bauke Mollema de klassementskopman van de ploeg. Mollema zal proberen een plek bij de beste vijf te bemachtigen, terwijl John Degenkolb hoopt op eindelijk weer een glansrol.

In 2010 werd Trek opgericht als wielerploeg. Sindsdien deed het acht keer mee aan de Ronde van Frankrijk. Daarin boekte het vier ritzeges. In zowel 2010 als in 2012 wist de ploeg van manager Luca Guercilena het ploegenklassement op haar naam te schrijven.

Tourselectie

Kopman Mollema zal het ten opzichte van zijn concurrenten lang niet overal moeten hebben van zijn teamgenoten. Met klimknechten Toms Skujins, Julien Bernard, Michael Gogl en vooral Tsgabu Grmay heeft Mollema genoeg knechten, al is hun niveau niet hoog genoeg om het een topteam te noemen.

Naast de klimmers stuurt Trek ook sprinter en klassiekerrenner John Degenkolb naar Frankrijk. De Duitser is na zijn blessure in 2016 nooit meer terug op topniveau gekomen, maar zal toch proberen om in de buurt te komen van een ritzege. Daarnaast kent de ploeg met Markel Irizar en Koen De Kort twee sterke renners voor op het vlakke en misschien wel in de ploegentijdrit.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Trek

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld