Na zijn tweede plaats in de Giro probeert Tom Dumoulin in het shirt van Team Sunweb ook in de Tour de France voor een goed klassement te gaan. Daarnaast beschikt de Duitse ploeg over een grote kans op dagsucces met Michael Matthews.

Sinds de oprichting van Sunweb in 2006 deed de ploeg zeven keer mee aan de Ronde van Frankrijk. Daarin boekte de ploeg al vijftien ritzeges. De vorige editie van de Tour was het meest succesvol voor het team. Zo won Michael Matthews vorig jaar twee etappes en de puntentrui en won Warren Barguil ook twee etappes en daarbovenop de bollentrui.

Tourselectie

Tom Dumoulin is de grote kopman bij Sunweb. Als ’s werelds beste tijdrijder en één van de meest stabiele klimmers geldt de Nederlander als één van de beste klassementsrenners ter wereld. De ploeg van directeur Iwan Spekenbrink zag met Wilco Kelderman een meesterknecht wegvallen. Nu hij wordt vervangen door Laurens Ten Dam heeft Dumoulin met daarnaast Chad Haga en Simon Geschke geen allerbeste ploeg voor in de bergen.

De rest van de ploeg is vooral sterk op het vlakke, in de ploegentijdrit en op de kasseien. Zo stuurt de Duitse formatie Nikias Arndt, Soren Kragh Andersen en Edward Theuns naar de Tour de France. Zij zullen Dumoulin bijstaan op het vlakke en tegelijkertijd heuvelsprinter Michael Matthews van voren houden in de sprints en in de ietwat lastigere ritten.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Sunweb

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld