In de afgelopen acht jaar won Team Sky al vijf keer de Tour de France, één keer de Vuelta en één keer de Giro. Ook in de komende Tour de France zal Team Sky de grote favoriet zijn om de eindwinnaar af te leveren. Is dat Chris Froome niet, dan kan de ploeg met Geraint Thomas ook nog een heel eind komen.

Sinds haar intrede in het peloton in 2010 is Team Sky niet meer weg te denken in de moderne wielersport en al helemaal niet in de Ronde van Frankrijk. De ploeg van directeur David Brailsford deed acht keer mee aan de Tour en boekte vijf eindzeges, waarvan vier door Chris Froome en één door Bradley Wiggins. Daarnaast boekte de ploeg vijftien ritzeges, won het één keer de bergtrui en één keer het ploegenklassement.

Tourselectie

Chris Froome is natuurlijk de grote kopman bij Sky. De Brit probeert na de Giro ook de Tour de France te winnen, waarmee hij vier grote rondes op rij op zijn naam kan schrijven. Zoals in elke grote ronde zal Froome door een ijzersterke ploeg worden ondersteund. Mocht Froome na zijn Giro-winst toch te moe blijken voor winst in de Ronde van Frankrijk, dan zal Geraint Thomas als kopman worden uitgespeeld. De Britse allrounder lijkt in de beste vorm van zijn carrière en klimt beter dan ooit.

Om Froome en Thomas heen stelt Team Sky opnieuw een topselectie op. Meesterknecht Wout Poels is opnieuw van de partij en zal in eerste instantie de belangrijkste luitenant voor Froome zijn in de lastige bergetappes. Ook toptalenten Egan Bernal, die zelf voor het jongerenklassement kan gaan, en Gianni Moscon zullen lang mee moeten kunnen in de bergen. Daarnaast is alleskunner Michal Kwiatkowski een van de andere meesterknechten, evenals hardrijder Jonathan Castroviejo. Luke Rowe is vooral mee als belangrijke luitenant in de eerste week.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Sky

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld