Vooral dankzij zijn indrukwekkende overwinning in Saint-Gervais werd Romain Bardet vorig jaar tweede in de Tour de France achter Chris Froome. De Fransman schuwde de aanval niet en dat leverde hem deze prachtige prestatie op. Dit jaar lijkt hij de enige Franse podiumkandidaat. De ogen van het Franse publiek zijn dus allemaal op de AG2R-kopman gericht.

Het gebeurde vorig jaar allemaal in de negentiende etappe van de Tour de France. In de afdaling van de Alpenreus Monteé de Bisanne zorgde het natte wegdek voor nervositeit bij de favorieten. Bardet koos, samen met ploeggenoot Chérel juist voor de aanval. Hierdoor startte de Fransman aan de slotklim met een voorsprong. Deze voorsprong hield hij vast, waarna hij de etappe won met 23 seconden voorsprong op de nummer twee: Joaquim Rodríguez. In het klassement schoof de Fransman hierdoor op naar de tweede plaats, welke hij in de laatste etappes vasthield.

De tweede plaats van Bardet in de Tour van vorig jaar biedt hoop voor de komende Ronde van Frankrijk. Hierdoor zal er echter veel druk op de schouders van Bardet komen te liggen. De Fransen staam immers al sinds de eindzege van Bernard Hinault in 1985 droog wat betreft het winnen van de Tour de France. Ook het feit dat Bardet de enige serieuze Franse klassementsrenner is draagt bij aan de druk die op hem wordt uitgeoefend. Collega en landgenoot Thibaut Pinot start weliswaar aan de Franse rittenkoers, maar de FDJ-renner nam al deel aan de Giro en mikt in de Tour op ritzeges.

Maar of er nu wel of geen druk op Bardet wordt uitgeoefend, de Franse klimmer presteert al jaren zeer goed. Het parcours van de komende Tour lijkt ook op zijn maat gemaakt. ‘’Het is een zeer aantrekkelijk parcours met cols die nog nooit beklommen zijn’’, zo vertelde Bardet aan Cyclingnews na de bekendmaking van het rittenschema. ‘’Er is nergens een rustpunt. Dit zal renners aanmoedigen om initiatief te nemen’’, aldus de 26-jarige klimmer.