titel tourmagazine

Uitleg

Rennervisie is kort gezegd een verzameling ranglijsten per disciplines uit de wielersport. Hierop valt precies te zien welke renner de beste is in zijn specialiteit. Rennervisie wordt elke maandag, mits er wedstrijden verreden zijn, ververst. Hierdoor blijf je elke week op de hoogte.

Disciplines:logo rennervisie

Klassementen
Eendagskoersen
Klimmen
Sprinten
Tijdrijden
Heuvels
Kasseien
Explosief

Uitslagen van wedstrijden

Om erachter te komen welke renner de beste is in zijn discipline zijn de uitslagen van de belangrijkste wedstrijden uitgewerkt aan de hand van een puntensysteem. Enkel wedstrijden van de HC en UWT categorie, inclusief WK’s, Europese- en Olympische Spelen tellen mee. Ook de nationale kampioenschappen zijn meegenomen in dit systeem.

Twee kalenderjaren tellen mee

De uitslagen die meetellen in Rennervisie zijn niet gebaseerd op twee seizoenen, maar op twee kalenderjaren. Wanneer bijvoorbeeld de Tour de France in 2016 verreden is, worden de behaalde punten in de Tour van 2014 verwijderd en nemen de bijeengesprokkelde punten van het huidige jaar deze plaats in.

Categorieën

Niet alleen de uitslagen in wedstrijden van de afgelopen jaren tellen mee in Rennervisie. Renners die in ranglijsten komen te staan omdat zij punten hebben gehaald, worden hierna in een categorie geplaatst waar ook weer punten aan verbonden zijn. Dit zijn de categorieën A, B, C en D. Wielervisie plaatst de renners in deze categorieën op basis van hun prestaties.

Meer informatie?

Kijk op de pagina’s regels en puntentelling, of mail naar wielervisie@outlook.com.

Website gemaakt door Leon Janssen