Het Belgische Quick-Step is verreweg de meest succesvolle ploeg van dit jaar. Het won al grote klassiekers in het voorjaar en boekte ritwinsten in de Giro. Vooral de samenwerking tussen de kopmannen onderling viel op in het afgelopen voorjaar. In de Tour zal de ploeg proberen om zoveel mogelijk etappes te winnen met onder meer sprinter Fernando Gaviria.

Het in 2003 opgerichte Quick-Step van directeur Patrick Lefevere deed al vijftien keer mee aan de Tour de France. De ploeg boekte maar liefst 32 ritzeges in de belangrijkste wielerwedstrijd van het jaar. Daarnaast won Fransman Richard Virenque twee keer de bollentrui namens de ploeg en won oud-renner Tom Boonen één keer het puntenklassement.

Tourselectie

Van de 8-koppige selectie van Quick-Step zijn zeven renners in staat om een etappe te winnen. Allereerst is daar natuurlijk sprinter Fernando Gaviria, die inmiddels tot de beste drie sprinters van de wereld behoort. De Colombiaan wordt bijgestaan door de Argentijn Maximiliano Richeze, die zelf eveneens zomaar vanuit een kopgroep kan zegevieren. Ook in de heuvelachtige en bergachtige etappes kan de ploeg gaan voor succes. Met zowel Bob Jungels als Julian Alaphilippe mikt de ploeg in de eerste instantie op het klassement, maar ook voor etappezeges zijn de twee kansrijk.

Ook de namen van de rest van de Tourselectie van Quick-Step mogen er zijn. Zo start oud-wereldkampioen Philippe Gilbert ook in de Ronde van Frankrijk, evenals Ronde van Vlaanderen-winnaar Niki Terpstra. De klassiekerrenners zullen worden vergezeld door kersvers Belgisch kampioen Yves Lampaert. Alle drie deze renners weten wat het is om wedstrijden te winnen. De selectie van Quick-Step wordt gecompleteerd door Tim Declerq, die veel al op kop van het peloton te zien zal zijn.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Quickstep


kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld