Er zijn genoeg voorbeelden van wielrenners die voorafgaand aan hun carrière een andere topsport beoefenden. Zo is ook het geval bij Primoz Roglic. De Sloveen van LottoNL – Jumbo was in een eerder sportleven professioneel skischansspringer, maar door een zware valpartij moest hij lang revalideren. Dat deed Roglic op de fiets, waarna al snel bleek dat hij een natuurtalent is.

Van 2013 tot en met 2015 fietste Roglic nog op Continentaal niveau bij Adria Mobil. Daar spoorde de ploegleiding van het Nederlandse LottoNL – Jumbo hem op, waarna de Sloveen vanaf 2016 onder contract stond bij de geel-zwarte formatie. Het bleek een gouden vondst. In zijn eerste jaar bij de Nederlandse Lotto won Roglic al direct een lange tijdrit in de Giro d’Italia.

In het huidige seizoen liet Roglic zich nog nadrukkelijker zien. Zo won hij, mede dankzij zijn sterke tijdrit, in februari de Ronde van de Algarve. In de Italiaanse World Tour koers Tirreno – Adriatico eindigde Roglic vervolgens als vierde. In de Ronde van het Baskenland zette de Sloveen nog eens een streep onder zijn naam. Hij won de heuvelachtige vierde etappe en zegevierde ook in de afsluitende tijdrit. Ook in de Ronde van Romandië won Roglic de slottijdrit, wat hem een derde plaats overall opleverde.

Deze prachtige resultaten, met name in de tijdritten, geven hoop voor de toekomst. En misschien zelfs al voor de komende Ronde van Frankrijk. Zo is Primoz Roglic direct op de eerste dag één van de grootste favorieten voor winst in de openingstijdrit, wat er zomaar voor zou kunnen zorgen dat Roglic na dag één in de gele trui rijdt. Ook op heuvelachtig terrein is de Sloveen niet te onderschatten. Hij krijgt dan ook een vrije rol om een etappe in het middengebergte te kapen. Of Roglic ook mee kan strijden in etappes in het hooggebergte valt nog te bezien. Alles bijeen is Roglic een zeer interessante renner om te volgen in de komende Ronde van Frankrijk.