Iedere wielerliefhebber zal uitkijken naar de aanwezigheid van Movistar in de komende Tour de France. De ploeg start met niet één, niet twee, maar drie kopmannen voor het klassement. Nairo Quintana, Mikel Landa en natuurlijk Alejandro Valverde zullen proberen Team Sky te verslaan.

Movistar staat bovenaan het lijstje qua aantal Tourdeelnames van de actieve ploegen. De Spaanse formatie van Eusebio Unzué reed onder de naam van Banesto in 1990 zijn eerste Ronde van Frankrijk en startte sindsdien 28 keer. In totaal won de ploeg zes keer de Tour, waarvan vijf keer met de legendarische Miguel Indurain en in 2006 met Oscar Pereiro. Daarnaast won Movistar al 26 etappes, één keer de bergtrui, twee keer het jongerenklassement en twee keer het ploegenklassement.

Tourselectie

Zoals gezegd zullen Quintana, Landa en Valverde de kar moeten gaan trekken bij Movistar. De drie kopmannen, ook wel El Tridante (de drietand) genoemd, zullen met een spervuur aan aanvallen komen in de bergetappes. Quintana en Landa zijn op papier de betere klimmers, terwijl Valverde de beste man lijkt te zijn in de eerste week. Een voordeel voor hen is dat de druk verdeeld is over de schouders van alle drie. Het nadeel is echter dat ze rekening moeten houden met hun ploeggenoten in de bergen en dus niet altijd voluit kunnen gaan.

El Tridante krijgt een behoorlijke ploeg om zich heen. Allereerst is toptalent Marc Soler er om de drie kopmannen bij te staan in de bergen. Datzelfde geldt voor Andrey Amador, die ook nog eens goed over de kasseien kan en een puike renner is voor de ploegentijdrit. Hiernaast zullen ook hardrijders Imanol Erviti en Daniele Bennati hun opwachting maken, evenals alleskunner José Joaquín Rojas.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Movistar

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld