Na het goede optreden van Simon Yates in de Giro zet Mitchellton – Scott alles op alles om broer Adam Yates naar een goede eindnotering in de Tour de loodsen. Daarvoor laat de Australische ploeg zelfs topsprinter Caleb Ewan thuis. De gehele ploeg wordt in dienst gesteld voor klimmer Yates.

Als Orica GreenEdge kwamen de Australiërs de World Tour binnen in 2012. Sindsdien deed de ploeg al zes keer mee aan de Tour de France. In deze zes deelnames won de ploeg drie etappes. In zowel 2016 als 2017 werd de jongerentrui gewonnen door een rennen van Mitchellton. Allereerst was daar Adam Yates, waarna een jaar later tweelingbroer Simon Yates de witte trui won.

Tourselectie

Zoals gezegd laat Mitchellton – Scott topsprinter Caleb Ewan thuis. De ploeg van manager Matthew White zet alles op een goed klassement van klimmer Adam Yates, die al in het Critérium du Dauphiné liet zien over goede benen te beschikken. De Brit kan rekenen op genoeg steun op alle terreinen. In de bergen zullen Mikel Nieve en Damien Howson de voornaamste knechten van Yates zijn.

Op het vlakke, en vooral in de ploegentijdrit, hoeft Adam Yates nergens bang voor te zijn. Mitchellton – Scott stuur namelijk Jack Bauer, Luke Durbridge, Michael Hepburn en Mathew Hayman naar Frankrijk. Ook met de zware kasseienrit in het achterhoofd lijkt dit een prima ploeg te zijn. Als laatste rijdt ook Zuid-Afrikaan Daryl Impey, die in de vorm van zijn leven lijkt, de Tour de France.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Mitchellton

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld