Het Nederlandse Lotto Jumbo stuurt dit jaar een ploeg met verschillende soorten renners en doelen naar de Tour de France. Aan de ene kant hebben ze sprinter Dylan Groenewegen en aan de andere kant beschikt de ploeg over klassementsrenners Steven Kruijswijk en Primoz Roglic.

Evenals het Franse FDJ startte de Nederlandse Lotto al maar liefst 22 keer in de Tour de France. Daarin boekte de ploeg van directeur Richard Plugge maar liefst 27 ritzeges en won het in 2005 en 2006 met Michael Rasmussen de bollentrui. In 2008 wist Oscar Freire namens het toenmalige Rabobank het puntenklassement te winnen.

Tourselectie

De ploeg van directeur Richard Plugge is op te delen in twee groepen. De eerste vier renners vormen een blok voor de vlakke etappes, met Dylan Groenewegen als de grote sprintkopman. De rappe Nederlander boekte een enorme progressie en zal in de Tour op jacht gaan naar een nieuwe ritzege. Hij krijgt hierbij hulp van de ervaren Paul Martens en de jongelingen Timo Roosen en Amund Grondahl Jansen.

Voor het klassement is Steven Kruijswijk de belangrijkste man bij Lotto Jumbo. De Nederlander zal proberen een plek bij de beste tien te veroveren en krijgt hiervoor steun van Antwan Tolhoek, Robert Gesink en Primoz Roglic. Van Roglic is het echter nog niet bekend of hij ook voor eigen kans mag gaan in het eindklassement. Daarnaast lijkt Gesink ook zo nu en dan eens een vrijgeleide in de bergen te krijgen.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Lotto NL

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld