Het Belgische Lotto Soudal is een van de ploegen die vrijwel elke dag kans maakt op een ritzege. In de sprints hebben ze André Greipel, maar ook in de bergen kent de ploeg enkele gevaarlijke aanvallers. Daarnaast zal Tiesj Benoot mikken op een goed klassement.

In totaal deed de Belgische Lotto al dertien keer mee in de Tour de France. Hierin won de ploeg al 22 etappes, waarvan er acht op naam staan van sprinter Greipel. In 2006 won de ploeg met een andere sprinter, Robbie McEwen, de groene puntentrui.

Tourselectie

De grootste naam binnen de selectie van Lotto Soudal is natuurlijk die van André Greipel. De Duitse sprinter zal waarschijnlijk voor de laatste keer sprintkopman zijn bij de ploeg van manager Marc Sergeant. De Duitser kan in de sprints rekenen op hulp van de snelle knechten Jasper De Buyst, Jens Keukeleire en Marcel Sieberg.

Zoals gezegd gaat Tiesj Benoot in zijn tweede Tour op jacht naar een plek bij de beste vijftien van het eindklassement. Daarnaast beschikt Lotto ook nog over goed klimmende aanvallers. Zo boekten Thomas De Gendt en Jelle Vanendert in het verleden al etappezeges in de Ronde van Frankrijk. Daarnaast wordt Tomasz Marczynski na zijn twee ritzeges in de Vuelta van vorig jaar ook in staat geacht om in de buurt van dagsucces te komen.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Lotto Soudal

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld