In de komende Tour de France zal Marcel Kittel voor het eerst uitkomen in het shirt van Katusha. De op papier Zwitserse ploeg zal mikken op ritzeges met de Duitse topsprinter, maar heeft met Ilnur Zakarin ook een kandidaat voor de top tien van het eindklassement.

Het in 2009 opgerichte Katusha deed al negen keer mee aan de Ronde van Frankrijk. De ploeg van huidig directeur José Azevedo won in totaal zeven etappes in La Grande Boucle. In de voorgaande jaren kende de ploeg met Alexander Kristoff slechts één speerpunt, maar dit jaar zal de ploeg dus zowel in de sprints als in het klassement willen uitblinken.

Tourselectie

Met Marcel Kittel heeft Katusha de grootste kans op succes in de vlakke etappes. De Duitse sprinter was vorig jaar namens Etixx al de beste sprinter in de Tour en hoopt dat dit jaar opnieuw te zijn. Steun krijgt hij van zijn vaste sprinterstrein van dit jaar. Daarin zitten Rick Zabel, Nils Politt en natuurlijk de Duitse toptijdrijder Tony Martin.

Ilnur Zakarin zal op zijn beurt een goed klassement willen rijden. De Rus probeert dit voor de eerste keer in de Ronde van Frankrijk. Hij zal worden bijgestaan door Pavel Kochetkov, Ian Boswell en Robert Kiserlovski. Hiermee heeft Zakarin niet de allerbeste steun bergop, waardoor hij veelal zelf zal moeten opknappen.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Katusha

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld