Groupama – FDJ, beter bekend als FDJ, zal het in de komende Ronde van Frankrijk moeten doen zonder kopman Thibaut Pinot. De grote kopman binnen de ploeg zal Arnaud Démare zijn, die net als vorig jaar mikt op het winnen van een etappe. In de bergen mikt de ploeg vooral op jongeling David Gaudu.

FDJ kent een zeer rijke Tourgeschiedenis. De Franse World-Tour ploeg van manager Marc Madiot zal dit jaar voor de 22e keer meedoen aan de Ronde van Frankrijk. In de afgelopen eenentwintig deelnames wist de ploeg al elf ritzeges te pakken. Daarnaast won het in 2003 met Baden Cooke de groene trui en veroverde Thibaut Pinot in 2014 de jongerentrui.

Tourselectie

Door het ontbreken van Pinot zal Arnaud Démare de kar moeten trekken bij Groupama. De Franse sprinter behoort inmiddels tot de beste sprinters ter wereld en wordt in staat geacht om net als vorig jaar weer een etappe te winnen. De sterke spurter krijgt op het vlakke steun van sprintaantrekker Jacopo Guarnieri en de Nederlander Ramon Sinkeldam.

In de overige etappes zal de ploeg vooral mikken op goede prestaties van de jongelin David Gaudu, die zijn debuut maakt in de Tour. De jonge Fransman zal of wel mikken op etappezeges, of gaan voor het jongerenklassement. Daarnaast beschikt de ploeg met Rudy Molard, Arthur Vichot en Tobias Ludvigsson over sterke renners die op meerdere terreinen uit de voeten kunnen, terwijl Olivier Le Gac de grote waterdrager lijkt te gaan worden.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Groupama-1

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld