Met het binnenhalen van Warren Barguil heeft Fortuneo de afgelopen winter een stap voorwaarts gezet. De Franse pro-continentale ploeg kreeg van de Tourorganisatie de voorkeur boven het Vital Concept van sprinter Bryan Coquard. Nu is het aan Fortuneo om deze keuze te bevestigen met een etappezege.

Team Fortuneo werd in 2005 opgericht onder de naam Bretagne – Séché Environnement. In totaal deed de ploeg vier keer mee aan de Ronde van Frankrijk. Tot ritwinst kwam de equipe nog niet, maar in beeld kwamen zij wel. In vrijwel iedere etappe stuurde de ploeg een renner mee in de aanval. Het lijkt een kwestie van tijd vooraleer Fortuneo eindelijk eens een Touretappe gaat winnen.

Tourselectie

Met Warren Barguil heeft Fortuneo in ieder geval één grote kandidaat om een ritzege te veroveren. De Fransman won vorig jaar al twee etappes en het bergklassement, waarna hij afgelopen winter verkaste van het grote Sunweb naar het kleinere Fortuneo. Hier krijgt Barguil alle vrijheid en zal hij zijn prestaties van vorig seizoen willen evenaren.

Naast Barguil beschikt Fortuneo over nog veel meer ervaren aanvallers. Zo ook de Franse oudgedienden klimmers Amaël Moinard en Maxime Bouet. Met Romain Hardy heeft de ploeg een renner die op meerdere terreinen een goede finale kan rijden. Daarnaast starten rasaanvallers Elie Gesbert, Florian Vachon, Kevin Ledanois en Laurent Pichon ook en deze Tour de France.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Fortuneo

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld