Wint Chris Froome zijn vijfde Tour de France, of is hij te vermoeid na de Giro en zijn salbutamol-zaak? Zet Nibali de Tour op stelten? Kan het Movistar-trio toeslaan in de bergen? Is Tom Dumoulin een topfavoriet? Er staan dit jaar gigantisch veel goede klassementsrenners aan de start van de Ronde van Frankrijk. Wielervisie zet hen op een rij met een uitgebreide blik op hun mogelijkheden.


head rennervisie statistiekenstats Froome

Kwaliteiten: 9/10
Froome geldt als een van de meest complete ronderenners van het moment. Hij staat bekend als één van de beste klimmers en is een zeer goede tijdrijder.
Vorm: 8/10
Froome won dit jaar een loodzware Giro waarin hij zijn krachten perfect verdeelde. Daardoor lijkt de schade aan het lijf en zijn vorm enigszins mee te vallen.
Ploeg: 10/10
Team Sky is al jaren dé beste in het verdedigen en veroveren van leiderstruien. Ook dit jaar beschikt Froome over zeer sterke meesterknechten op elk terrein.
Ploegentijdrit: 10/10
Met onder meer Thomas, Kwiatkowski en Moscon is team Sky dé topfavoriet voor de ploegentijdrit. Froome zelf zal zeker ook één van de motoren zijn in deze chronorace.
Kasseienrit: 6/10
Froome zelf kan aardig over de kasseien heenkomen, maar tegen de verwachte nervositeit kan hij een stuk minder. Het wordt vooral oppassen voor eventuele valpartijen.
Bergetappes: 7/10
Als een van de beste klimmers rijdt Froome normaal gesproken elke berg goed op. Toch heeft de Brit al eens wat problemen gekend in de korte en explosieve bergetappes.
Tijdrit: 7/10
De tijdrit van dit jaar ligt pas op het einde van de Tour, waardoor vermoeidheid een grotere rol zal spelen dan pure kwaliteit. Dit is na de Giro én de Tour in het nadeel van Froome.

Gemiddeld: 8,1


head rennervisie statistiekenstats Porte

Kwaliteiten: 9/10
Porte is de laatste jaren uitgegroeid tot een van de beste klimmers van het peloton. Dit heeft zijn tijdrit wel ietwat verslechterd, maar dit is hij nog altijd niet verleerd.
Vorm: 10/10
Porte’s vormpeil is het hele jaar al goed en de opbouw naar de Tour lijkt perfect. Zijn overwinning in de Ronde van Zwitserland toonde aan dat hij goed op weg is.
Ploeg: 8/10
Het BMC van Porte is zeer sterk in de breedte. Met Caruso en Van Garderen heeft Porte prima klimknechten, al kunnen ze niet op tegen de formaties van Sky en Movistar.
Ploegentijdrit: 9/10
Als drievoudig wereldkampioen kan Porte vertrouwen op een zeer goed tijdrit van zijn ploeg, al zal het erg lastig worden om Team Sky voor te blijven.
Kasseienrit: 6/10
Qua talent lijkt Porte bij lange na niet geschikt voor een kasseienetappe. Toch zal hij met behulp van een sterke Van Avermaet een heel eind moeten kunnen komen in Roubaix.
Bergetappes: 8/10
De bergetappes van dit jaar lijken op maat gemaakt voor Porte, aangezien hij zowel lange als korte bergritten aankan. Het gevaar schuilt hem voor al in de afdalingen voor de Australiër.
Tijdrit: 7/10
Ondanks dat zijn tijdritcapaciteiten de laatste jaren ietwat achteruit zijn gegaan, lijken de glooiende wegen in de tijdrit in het voordeel te zijn van Porte.

Gemiddeld: 8,0


head rennervisie statistiekenstats Dumoulin

Kwaliteiten: 8/10
Dumoulin heeft zichzelf de laatste jaren laten zien als een constante ronderenner. Bergop behoort hij niet tot de wereldtop, maar met zijn tijdritcapaciteiten maakt hij veel goed.
Vorm: 7/10
Dumoulin zelf zegt dat hij verrassend fris uit de Giro is gekomen. Toch lijkt hij nog niet de klasse van een Froome te hebben om twee rondes achter elkaar uitstekend te zijn.
Ploeg: 7/10
Overall is Sunweb een goede ploeg op meerdere terreinen, maar bergop zal Dumoulin met Ten Dam als beste knecht niet over al te veel hulp beschikken.
Ploegentijdrit: 9/10
Als huidig wereldkampioen op deze discipline heeft Dumoulin weinig tot niets te vrezen in de ploegentijdrit. Toch lijkt het team ietwat onder te moeten doen ten opzichte van Sky.
Kasseienrit: 8/10
Dumoulin is door zijn grote lichaam een buitenbeentje onder de meestal slanke en kleine klassementsrenners. Dat kan hem alleen maar ten goede komen in de rit over de keien.
Bergetappes: 6/10
Dumoulin presteert het best in bergetappes met een lange aanloop en één lange slotbeklimming. Dat soort etappes zitten er helaas voor de Nederlander niet in deze Tour.
Tijdrit: 9/10
De tijdrit is natuurlijk het grote wapen van Dumoulin. Een nadeel is dat deze chronorace pas op de voorlaatste dag van de Tour is, waar Dumoulin mogelijk vermoeider is dan anderen.

Gemiddeld: 7,7


head rennervisie statistiekenstats Nibali

Kwaliteiten: 9/10
Nibali behoort tot de beste renners van zijn generatie en heeft een prachtpalmares bijeen gefietst. Hij kan klimmen, tijdrijden en beschikt over een flinke dosis koersinzicht.
Vorm: 8/10
Voor het eerst sinds enkele jaren zet Nibali weer eens alles op de Tour de France. Zijn opbouw ernaar toe leek goed, al viel hij in het Critérium du Dauphiné nog wat tegen.
Ploeg: 9/10
Bij Bahrain – Merida is Nibali dé grote man in de komende Tour. De Italiaan krijgt steun van onder meer de gebroeders Izagirre en oudgediende Pellizotti.
Ploegentijdrit: 7/10
Hoewel Bahrain een goede ploeg is, behoort het in ploegentijdritten slechts tot de middenmoot van het huidige peloton.
Kasseienrit: 9/10
In 2014 was Nibali veruit de beste klassementsrenners op de kasseien. In de Ronde van Vlaanderen dit jaar werd hij 24e. Nibali zal dus uitkijken naar deze rit.
Bergetappes: 8/10
Nibali behoort niet tot de allerbeste klimmers, maar kan door zijn goede koersinzicht en aanvalslust de nodige potten breken in de onvoorspelbare bergritten in deze Tour.
Tijdrit: 7/10
Nibali doet weinig onder van zijn directe concurrenten in de tijdrit. Daarnaast is de Italiaan vaak op zijn best in de derde week, waarmee deze tijdrit allesbehalve een probleem zal zijn.

Gemiddeld: 8,1


head rennervisie statistiekenstats Quintana

Kwaliteiten: 9/10
Als allround-renner is Quintana zeker niet de beste. Maar als klimmer lijkt nog altijd de beste in het peloton, ondanks de voorbije twee mindere seizoenen.
Vorm: 9/10
Na zijn mislukte poging om de dubbel succesvol af te sluiten vorig jaar, richtte Quintana dit jaar al zijn pijlen op de Tour. Met ritwinst in de Ronde van Zwitserland lijkt hij goed op weg.
Ploeg: 10/10
Movistar is al jaren een van de beste ploegen bergop. Dit jaar zal Quintana samen met Landa en Valverde voor spektakel kan zorgen, mits de samenwerking goed verloopt.
Ploegentijdrit: 8/10
Movistar doet al jaren weinig onder van de beste teams in de ploegentijdrit. Ook dit jaar lijkt de Spaanse ploeg het verlies te kunnen gaan beperken.
Kasseienrit: 5/10
Met zijn lengte van 1,67 meter en gewicht van 59 kilogram lijkt Quintana allesbehalve geschikt voor een rit over de kasseien. Hier schuilt voor hem het grootste gevaar.
Bergretappes: 9/10
Quintana houdt van zware bergetappes en lange beklimmingen. Voelt hij zich goed, dan durft hij van ver aan te vallen, iets dat met dit Tourparcours gestimuleerd lijkt te worden.
Tijdrit: 7/10
Quintana is verre van de beste tijdrijder onder de klassementsrenners. Toch kan hij in heuvelachtige tijdritten verrassend goed uit de hoek komen.

Gemiddeld: 8,1


head rennervisie statistiekenstats Valverde

Kwaliteit: 7/10
Valverde staat bekend als een alleskunner. In het  hooggebergte schiet hij echter nog al eens tekort en juist daarom won hij ‘slechts’ één grote ronde in zijn lange carrière.
Vorm: 10/10
Valverde is een van de weinige renners die een heel seizoen goed kan zijn en daarbovenop ook nog her en der te pieken. Dat bewees hij onlangs nog met winst in de Route d’Occitanie.
Ploeg: 7/10
Ondanks dat Valverde de beste allrounder is bij het sterke Movistar, zal hij in het hooggebergte het hoge woord moeten laten aan teamgenoten Quintana en Landa.
Ploegentijdrit: 8/10
Movistar doet al jaren weinig onder van de beste teams in de ploegentijdrit. Ook dit jaar lijkt de Spaanse ploeg het verlies te kunnen gaan beperken.
Kasseienrit: 7/10
Valverde is een van de weinige klassementsrenners die zich al eens heeft getoond in het Vlaamse voorjaar. Zo reed hij dit jaar erg goed in de klassieker Dwars door Vlaanderen.
Bergetappes: 7/10
Zoals al eerder gezegd, is Valverde geen bijzonder goede klimmer in het echte hooggebergte. Toch moeten de korte en explosieve bergritten hem goed liggen.
Tijdrit: 8/10
Valverde is al zijn hele carrière een stabiele factor in tijdritten in grote rondes. Ook het karakter van deze glooiende tijdrit moet hem zeer goed liggen.

Gemiddeld: 7,7


head rennervisie statistiekenstats Landa

Kwaliteiten: 8/10
Landa heeft zich de laatste jaren opgewerkt tot een van de beter klimmers in het hedendaagse peloton. In de breedte is Landa ook nog eens een sterke renner.
Vorm: 8/10
Al snel werd bekend dat Landa dit jaar vol voor de Tour gaat. De Spanjaard kende een goed voorseizoen, maar schitterde ondanks ritwinst in de Tirreno nog niet.
Ploeg: 8/10
Zoals eerder al vermeldt is Movistar dé beste ploeg bergop in deze Tour. Toch zal Landa gevoelsmatig niet de steun krijgen die Quintana wel zal krijgen.
Ploegentijdrit: 8/10
Movistar doet al jaren weinig onder van de beste teams in de ploegentijdrit. Ook dit jaar lijkt de Spaanse ploeg het verlies te kunnen gaan beperken.
Kasseienrit: 6/10
Landa kan aardig goed uit de voeten op de vlakke wegen, maar over de kasseien lijkt een ander verhaal. Dit jaar reed hij de E3 Harelbeke verdienstelijk ter voorbereiding op de Tour.
Bergetappes: 9/10
Als een van ’s werelds beste klimmers is Landa ook nog eens een renner met een grote aanvalslust, iets wat in de komende Tour zomaar goed kan uitpakken.
Tijdrit: 8/10
Landa mag zeker niet onderschat worden in de tijdrit op de voorlaatste dag van deze Tour. In de tijdrit in Marseille eindigde hij vorig jaar ‘gewoon’ als vijftiende.
Gemiddeld: 7,9


head rennervisie statistiekenstats Bardet

Kwaliteiten: 8/10
Bardet is verreweg de beste Franse klimmer van dit moment en hoort ook zeker bij de beste klimmers en heuvelrenners ter wereld. Zijn tijdrit is echter zeer matig.

Vorm: 9/10
Ondanks zijn wens om ooit naar de Giro te gaan, zet Bardet dit jaar opnieuw vol in op de Tour. In de Dauphiné liet hij zien dat hij weer in topvorm aan de Tourstart zal verschijnen.
Ploeg: 8/10
De selectie van AG2R is gebouwd rondom Bardet. De ploeg liet al vaker zien over collectief aan te kunnen vallen, al behoort het in de breedte bergop bij lange na niet tot de wereldtop.
Ploegentijdrit: 7/10
AG2R lijkt op basis van het verleden een zwakkere ploeg in deze discipline. Toch zal de ploeg met onder meer Dillier, Naesen en Gallopin de schade aardig kunnen berpeken.
Kasseienrit: 6/10
Bardet zelf lijkt niet al te best over de kasseien te kunnen fietsen. Toch moet hij met behulp van trouwe knecht Naesen een heel eind moeten kunnen komen in deze etappe.
Bergetappes: 9/10
Bardet heeft zich al in verschillende soorten bergritten getoond. Toch lijken de komende bergritten hem goed te liggen, aangezien Bardet het lef heeft om van ver aan te vallen.
Tijdrit: 7/10
Zoals gezegd is de tijdrit van Bardet matig. De Fransman heeft echter geluk dat de tijdrit op deze voorlaatste dag weinig vlakke stukken kent, waardoor hij de schade kan beperken.

Gemiddeld: 7,7


head rennervisie statistiekenstats Thomas

Kwaliteiten: 7/10
Thomas heeft zich de laatste jaren steeds beter opgewerkt in het hooggebergte. Daarnaast is hij een zeer complete renner, al heeft hij dit nog nooit drie weken lang laten zien.
Vorm: 9/10
Door de onzekerheid omtrent Froome heeft Thomas zich als reservekopman voorbereid op de Tour. Hij bevestigde klaar te zijn voor deze rol met eindwinst in de Dauphiné.
Ploeg: 7/10
Het moge duidelijk zijn dat Sky de beste ploeg in de grote rondes is. Door de aanwezigheid van kopman Froome scoort Thomas hier echter wat minder op.
Ploegentijdrit: 10/10
Met onder meer Thomas, Kwiatkowski en Moscon is team Sky dé topfavoriet voor de ploegentijdrit. Froome zelf zal zeker ook één van de motoren zijn in deze chronorace.
Kasseienrit: 7/10
Thomas was ooit de beste Britse kasseienrenner, met zelfs winst in de E3 Harelbeke. Helaas zal hij kopman Froome bij in deze etappe hoogstwaarschijnlijk een handje moeten helpen.
Bergetappes: 7/10
In het voorbije Critérium du Dauphiné toonde Thomas zich een zeer goede klimmer. Toch is het nog maar de vraag hoe Thomas de opeenvolging van zware bergritten gaat verteren.
Tijdrit: 8/10
Als tijdrijder is Thomas zijn kopman Froome inmiddels al voorbijgestreefd, al is het nog afwachten hoe de tijdrit van Thomas is aan het einde van de Tour.

Gemiddeld: 7,9


head rennervisie statistiekenstats Uran

Kwaliteiten: 7/10
Dat Uran een sterke renner is, bewees hij vorig jaar met zijn tweede plek in de Tour. Toch lijkt hij zowel op klim- als op tijdritgebied onder te moeten doen voor de topfavorieten.
Vorm: 8/10
Zijn succes van vorig jaar wil Uran graag nog eens overdoen. Hij kende een aardig voorjaar, won dit jaar al twee keer en zijn vorm is zichtbaar stijgende in aanloop naar de Tour.
Ploeg: 7/10
Uran’s ploeg EF-Drapac komt in alle disciplines goed uit de bus. Toch moet de Amerikaanse ploeg het veelal onderdoen voor de betere teams uit de World Tour.
Ploegentijdrit: 6/10
Met onder meer Phinney, Vanmarcke en Uran zelf heeft de ploeg genoeg pk’s in haar bezit. Toch lijkt dit niet genoeg om de betere ploegen voor te blijven in de chronorace.
Kasseienrit: 7/10
Uran is zeker geen specialist, maar heeft wel ervaring in lastige wedstrijden op verschillende parcoursen. Daarnaast heeft hij met Phinney en vooral Vanmarcke uitstekende knechten.
Bergetappes 7/10
Uran bewees zich vorig jaar als zeer goede klimmer. Toch lijkt zijn passieve manier van klimmen niet geschikt in de bergritten van de komende Tour de France.
Tijdrit: 9/10
Uran heeft in het verleden al veel goede tijdritten in grote rondes gereden. Vorig jaar werd hij ook al achtste in de tijdrit in Marseille en veroverde zodoende de tweede positie.

Gemiddeld: 7,1


head rennervisie statistiekenstats Fuglsang
Kwaliteiten: 8/10
Ondanks zijn leeftijd van 33 jaar lijkt Fuglsang nog elk jaar progressie te boeken. Hij is zeker niet de allerbeste klimmer, maar komt toch voorzichtig in de buurt van de allerbesten.
Vorm: 9/10
Met zijn tweede plek in de Ronde van Zwitserland, waarin hij alsmaar beter werd, liet Fuglsang klaar te zijn om revanche te nemen op zijn mislukte Tour van vorig jaar.
Ploeg: 8/10
Bij Astana wordt Fuglsang voor het tweede jaar op rij als kopman in de Tour. De Kazachse ploeg zal niet de sterkste zijn, maar heeft gebouwd aan een sterke groep rond de Deen.
Ploegentijdrit: 7/10
Al jarenlang geldt Astana als een van de subtoppers in ploegentijdritten. Ook in de komende Tour is een plek bij de beste vijf ploegen bij lange na niet uitgesloten.
Kasseienrit: 8/10
In 2014 kende Fuglsang als meesterknecht van Nibali een sublieme tocht over de kasseien en werd hij tweede achter Boom. Daarom wordt er veel van hem verwacht in deze etappe.
Bergetappes: 9/10
De bergetappes in de komende Tour lijken op maat van Fuglsang. De Deen kan extreem goed zijn eigen tempo bepalen, maar durft en kan ook een succesvolle aanval opzetten.
Tijdrit: 7/10
Aan de tijdrit van Fuglsang mankeert vrij weinig. De Deen beheerst de discipline naar behoren, maar zal er nooit met kop en schouders bovenuit steken.
Gemiddeld: 8,0


head rennervisie statistiekenstats Yates

Kwaliteiten: 8/10
Net als zijn broer Simon is Adam Yates een zeer goede klimmer. In de tijdrit is hij iets zwakker, maar dat kan hij door middel van zijn explosiviteit weer compenseren.
Vorm: 9/10
Met ritwinst in de slotrit van de Dauphiné liet Yates zien dat het met zijn vorm wel snor zit. De jonge Brit kende een onbevlekte en constante opbouw richting de Ronde van Frankrijk.
Ploeg: 7/10
Mitchellton is de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer complete ploeg. In deze Tour zet het alles op Yates en laat het sprinter Ewan thuis. Bergop heeft hij echter weinig knechten.
Ploegentijdrit: 7/10
Al jarenlang rijden er goede tijdrijders rond bij Mitchellton. Ook in de komende Tour, waardoor Yates maar weinig heeft te vrezen in deze ploegentijdrit.
Kasseienrit: 5/10
Yates op de kasseien lijkt geen gelukkige combinatie te gaan worden. Ondanks dat niemand weet hoe hij de keien verteert, lijkt zijn kleine gestalte niet geschikt voor de kinderkopjes.
Bergetappes: 8/10
Yates kan verteert zware bergritten goed en zijn sterke slotkilometer is een krachtig wapen. Ook een aanval van grote afstand schuwen hij en zijn ploeg niet.
Tijdrit: 7/10
De tijdrit is normaliter de achilleshiel van Yates, al heeft hij het geluk met het parcours van de tijdrit in deze Tour de France, waar hij de schade mogelijk kan beperken.

Gemiddeld: 7,3


head rennervisie statistiekenstats Martin

Kwaliteiten: 8/10
De laatste jaren heeft Martin zich alsmaar beter getoond in het hooggebergte, terwijl hij in het middengebergte al tot de wereldtop behoort. Zijn tijdrit is echter behoorlijk matig.
Vorm: 9/10
Martin kende een wat matig voorjaar, maar toonde in de Dauphiné met onder meer ritwinst aan dat hij dik in orde lijkt te zijn.
Ploeg: 8/10
Met onder meer Atapuma en Durasek heeft Martin prima klimmers om zich heen, al zal hij veelal zelf moeten oplossen. Op het vlakke rekent hij vooral op Sutherland.
Ploegentijdrit: 5/10
In ploegentijdritten dit jaar behoorde UAE tot de slechtste ploegen uit de World Tour. Echte tijdrijders zijn er niet aanwezig en hardrijder en sprinter Kristoff is allesbehalve in vorm.
Kasseienrit: 5/10
Martins kunsten op vlakke wegen stellen vrij weinig voor. Ook op de kasseien lijkt hij moeite te gaan krijgen, tenzij Kristoff hem succesvol over de keien kan loodsen.
Bergetappes: 9/10
Martin is een zeer aanvallend ingestelde klimmer die ook nog eens een sterke slotkilometer kan rijden. Daarmee lijkt het parcours van dit jaar perfect bij zijn kwaliteiten te passen.
Tijdrit: 6/10
Zoals al eerder vermeld is de tijdrit van Martin bijzonder matig. Zelfs op dit parcours op zijn maat lijkt hij veel tijd toe te moeten geven tegenover de betere renners tegen de klok.

Gemiddeld: 7,1


head rennervisie statistiekenstats Zakarin

Kwaliteiten: 6/10
Een aantal jaren geleden kwam Zakarin de wereldtop binnengestormd, maar de laatste twee seizoenen lijken zijn klimcapaciteiten weinig progressie meer te boeken.
Vorm: 7/10
Zakarin richtte zijn seizoen dit jaar volledig in als voorbereiding op de Tour. Hierin was hij nog weinig succesvol en ook in de Dauphiné kon hij met plek tien niet imponeren.
Ploeg: 6/10
Door de aanwezigheid van topsprinter Kittel is er bij Katusha weinig plaats voor knechten voor Zakarin. Op het vlakke zal hij genoeg ondersteuning kennen, maar bergop zeker niet.
Ploegentijdrit: 8/10
Door de aanwezigheid van de sprinttrein van Kittel, en natuurlijk de Duitse toptijdrijder Martin, lijkt Katusha op papier een ploeg die top vijf kan rijden in de ploegentijdrit.
Kasseienrit: 6/10
Zakarin zelf lijkt niet al te best over de kasseien te kunnen komen. Met zijn sterke knechten op het vlakke moet hij de schade echter wel kunnen beperken.
Bergetappes: 7/10
Hoewel Zakarin een zeer constante klimmer is, lijken de opeenvolging van zware bergen in deze Tour toch net iets te pittig voor de Rus.
Tijdrit: 8/10
De piek van Zakarin lijkt te gaan liggen in de slotweek. Daarnaast kan hij ook nog een aardige tijdrit rijden, wat inhoudt dat hij goed voor de dag moet kunnen komen in deze chronorace.

Gemiddeld: 6,9


head rennervisie statistiekenstats Kruijswijk

Kwaliteiten: 7/10
Als klimmer is Kruijswijk een subtopper, terwijl hij als daler nooit goed uit de bus komt. Zijn herstelvermogen is daarentegen absoluut een van ’s werelds beste.
Vorm: 8/10
Kruijswijk moet het vooral hebben van lange slopende wedstrijden. Toch zagen we in de Ronde van Zwitserland al dat Kruijswijk erg goed aan zijn Tourvorm aan het werken is.
Ploeg: 7/10
Bij LottoNL-Jumbo is de selectie voor de helft een sprintersploeg, en de andere helft een klimmersploeg. Daarom heeft Kruijswijk de beschikking over een brede groep knechten.
Ploegentijdrit: 7/10
Met aan de ene kant een sprinterstrein en aan de andere kant goed tijdrijdende klimmers als Roglic en Kruijswijk zelf, kan LottoNL op papier aardig meedraaien in de ploegentijdrit.
Kasseienrit: 5/10
Kruijswijk lijkt door zijn slanke lijf geen ideale renner om over de kasseien te banjeren. Ook tegen nervositeit in het peloton lijkt hij slecht te kunnen.
Bergetappes: 9/10
Er zitten veel zware bergetappes in de komende Tour en dat is zeer gunstig voor Kruijswijk. De Nederlander houdt van zware slopende ritten met meerdere beklimmingen.
Tijdrit: 8/10
In grote rondes zet Kruijswijk steevast goede tijdritten neer. In deze Tour lijkt het al helemaal goed te komen, aangezien de Nederlander op zijn best is in de derde week.

Gemiddeld: 7,3 


head rennervisie statistiekenstats Roglic

Kwaliteiten: 7/10
Ook dit jaar boekte Roglic weer progressie. Hij blinkt uit in de tijdrit en kan korte en lange beklimmingen aan. Of hij dit in een grote ronde ook kan laten zien, weten we nog niet.
Vorm: 9/10
In heel 2018 was Roglic uitstekend in vorm. Ook in aanloop naar de Tour liet hij met een overtuigende winst in de Ronde van Slovenië zien dat hij er klaar voor is.
Ploeeg: 6/10
Roglic heeft een aardige ploeg om zich heen, maar heeft het nadeel dat Kruijswijk de uitgesproken kopman voor het klassement lijkt te zijn.
Ploegentijdrit: 7/10
Met aan de ene kant een sprinterstrein en aan de andere kant goed tijdrijdende klimmers als Kruijswijk en Roglic zelf, kan LottoNL op papier aardig meedraaien in de ploegentijdrit.
Kasseienrit: 7/10
Hoewel hij nog nooit een kasseienklassieker heeft gereden, lijkt Roglic gezien zijn bouw niet heel erg bang te hoeven zijn voor de keienrit.
Bergetappes: 7/10
Roglic is zeer goed in het middengebergte maar ook het hooggebergte kan hij aan. Toch is het nog maar de vraag hoe hij de opeenvolging van bergen en etappes zal verteren.
Tijdrit: 10/10
De voorlaatste dag van deze Tour zal met rood omcirkeld staan in de agenda van Roglic. De rit tegen de klok pas perfect bij zijn capaciteiten.

Gemiddeld: 7,6


head rennervisie statistiekenstats Mollema

Kwaliteiten: 7/10
Mollema is in grote rondes vaak een constante renner, die zowel goed kan klimmen als aardig kan tijdrijden. Een nadeel is dat hij vaak in de slotweek tegenvalt.
Vorm: 7/10
Mollema kende een aardig seizoen, maar leek nooit echt op topniveau te komen. Ook in de Ronde van Zwitserland leek hij nog niet op zijn allerbest.
Ploeg: 7/10
Bij Trek is Mollema de grote kopman in deze Tour. Hij krijgt ondersteuning van een aantal goede knechten op het vlakke en vooral Pantano in het gebergte.
Ploegentijdrit: 6/10
Trek heeft weinig tot geen toptijdrijders in haar bezit. Het is maar te hopen dat Mollema in de ploegentijdrit de schade kan beperken.
Kasseienrit: 6/10
Van huis uit is Mollema een prima coureur op het vlakke. Op de kasseien lijkt hij niet al te veel moeite te hebben, al zal hij er nooit in uitblinken.
Bergetappes: 7/10
Mollema is vaak op zijn best in lange bergritten met maar één slotbeklimming. Toch lijkt hij ook in korte ritten met meerdere cols aardig mee te kunnen.
Tijdrit: 8/10
Wanneer Mollema deze keer wel goed blijft in de slotweek, zal hij zijn slag willen slaan in de tijdrit. Zijn tijdritten in grote rondes zijn namelijk meestal dik in orde.

Gemiddeld: 6,9


Outsiders

Naast deze toppers en subtoppers zijn er nog een flink aantal renners dat zomaar in de top tien van deze Tour kunnen eindigen. Neem bijvoorbeeld Bob Jungels, die voor het eerst een plek bij de beste tien probeert te bemachtigen. Ook de Poolse klimmer Rafal Majka moet hiertoe in staat zijn. Daarnaast zal Tiesj Benoot na zijn twintigste plek van vorig jaar ook benieuwd zijn naar wat hij dit jaar kan.

De Franse fans hebben na Romain Bardet ook nog andere klimmers die een aardig klassement zouden kunnen rijden. Zo zal ook Warren Barguil zijn opwachting in de Tour maken, al is het nog niet bekend of hij voor een klassement gaat. De jongelingen Guillaume Martin en David Gaudu zullen ook tot de betere Franse klimmers behoren, al weten we nog niet of zij voor een klassement gaan of dat zij op jacht gaan naar ritzeges. Dat laatste lijkt Julian Alaphilippe wel te gaan doen, al kan het ook zomaar zijn dat hij stiekem aan een goed klassement denkt.

Mochten Froome en Thomas wat tegenslag kennen, dan heeft Sky in de persoon van Wout Poels en toptalent Egan Bernal twee renners die ook top tien moeten kunnen rijden. Datzelfde geldt voor Porte’s knechten Tejay Van Garderen en Damiano Caruso. Ook bij Bahrain hebben ze naast Nibali in de persoon van Ion Izagirre een prima reservekopman.

Favorieten volgens Wielervisie:

gele trui favorieten