Een dag na de ploegentijdrit zijn de printers weer aan zet. Deze vierde etappe start aan de Atlantische Oceaan in La Baule en eindigt 195 kilometer verderop opnieuw aan de Atlantische Oceaan, maar dan in Sarzeau. De rit kent weinig obstakels en lijkt dus uitermate geschikt voor de rappe mannen.

Etappe 4 (dinsdag 10 juli 2018): La Baule – Sarzeau (195 /vlak) 

Startplaats La Baule, dat voluit La Baule-Escoublac heet, kreeg de Tour al vaker te gast. In 1988 vond er een proloog van slechts één kilometer plaats. De winnaar destijds was de Italiaan Bontempi. Na het verlaten van La Baule trekt het peloton landinwaarts. Eenmaal de tussensprint in Derval bereikt, zetten de renners weer koers richting de kust. De finish ligt in Sarzeau, waarvan UCI-baas David Lappartient de burgemeester van is. Hij ziet Sarzeau debuteren als Tourstad.

Veel obstakels om het de sprinters lastig te maken zijn er niet te vinden in deze etappe. Er is opnieuw slechts één gecategoriseerde beklimming en de kans op waaiers lijkt niet groot. De tussensprint bevindt zich in Derval op exact het middelpunt van de etappe. De bonussprint ligt wat verder van de finish dan in de eerste twee ritten-in-lijn. De streep ervan ligt getrokken op ruim 38 kilometer van de aankomst.

Niet alleen het beperkte aantal kilometers bergop, maar ook de rechte wegen in de finale zorgen ervoor dat deze etappe als een gespreid bed aanvoelt voor de sprinters. Zo gaan de laatste twintig kilometers veelal over rechte wegen richting Sarzeau. In de laatste drieduizend meters liggen slechts enkele flauwe bochten. Ideaal dus voor een pijlsnelle finale met de absolute topsprinters als hoofdrolspelers.

Favorieten

favorieten etappe 21