De Tour de France eindigt ook dit jaar weer in hartje Parijs op de Champs-Élysées. De slotrit van dit jaar start in Houilles en is 116 kilometer lang. Het lokale circuit in de Franse hoofdstad wordt acht keer afgelegd. Rond de klok van zeven uur wordt de finish bereikt en is de winnaar van de Tour de France bekend.

Etappe 21 (zondag 29 juli): Houilles – Parijs/Champs-Élysées (116/vlak)

Startplaats Houilles kreeg de Tour de France nog nooit op visite. Het ligt net buiten Parijs en hemelsbreed slechts enkele kilometers van de finish. Het duurt alsnog ruim vijftig kilometer vooraleer de renners het lokale circuit opdraaien. Eenmaal op dat circuit heeft de regie genoeg tijd om de hoogtepunten van Parijs in beeld te brengen. Zo zullen de Arc de Triomf, het Louvre museum en bijvoorbeeld het Place de la Concorde veelvuldig het beeld vullen.

Ook dit jaar zal de slotrit voer zijn voor de sprinters. Het algemeen klassement zal hoogstwaarschijnlijk niet meer gewijzigd worden gedurende deze etappe, maar wanneer de strijd om het groen nog niet beslist is, is er nog genoeg om voor te strijden. Bij de derde passage van de finishstreep op de Champs-Élysées liggen de punten voor het puntenklassement voor het oprapen. Zes rondes verder ligt de eindstreep van deze etappe en van de gehele Tour de France.

Favorieten

favorieten etappe 01