In de dertiende etappe verlaten de renners de Alpen middels een vlakke rit van Bourg d’Oisans naar Valence. Het bijna 170 kilometer lange parcours lijkt op maat voor de sprinters, die er op gebrand zullen zijn om gebruik te maken van deze enige sprinterskans in de tweede week.

Etappe 13 (vrijdag 20 juli): Bourg d’Oisans – Valence (169,5/vlak) 

De rit start in Bourg d’Oisans, dat bekend staat als de plaats aan de voet van de L’Alpe-d’Huez. Na ruim veertig kilometer kent het peloton een doorkomst door Grenoble, ook wel bekend als ‘de hoofdstad van de Alpen’. Via enkele heuvelachtige wegen komt het peloton uiteindelijk aan in Valence, waar de Tour al twee keer eerder een aankomst kende. Dat gebeurde voor het laatst in 2015, toen André Greipel er de massasprint won.

Vanuit het vertrek gaat het peloton al snel in dalende lijn richting Grenoble. Wanneer de renners bijna op hoogte van de grote stad zijn, krijgen zij het eerste obstakel van de dag voorgeschoteld; de Côte de Brié, een 2,4 kilometer lange beklimming van de derde categorie. Eenmaal hier overheen komt Grenoble al snel in zicht. Na ruim zeventig kilometer fietsen is het dan tijd voor de tussensprint in Saint-Quintin-sur-Isère. Daarna trekken de renners nog een heuvelachtig gebied in, met de Côte de Sainte-Eulalie-en-Royans als enige gecategoriseerde helling.

De laatste 22 kilometers van deze etappe gaan over dalende en vlakke wegen. Dit lijkt ideaal terrein voor de ploegen om hun sprinters naar het voorste gedeelte van de koers te loodsen. Eenmaal in Valence loopt de laatste lijn ietwat omhoog. Dit zal echter niet genoeg zijn om de spurters schrik aan te jagen. In negen van de tien gevallen zal deze etappe eindigden in een massasprint.

Favorieten

favorieten etappe 01