Een dag na de rustdag worden de renners direct de bergen ingestuurd. In deze tiende etappe trekken zij de Alpen in. De rit eindigt niet bergop, maar door het aantal van vijf beklimmingen mag deze beproeving niet onderschat worden. Vooral de finale met de Col de Romme en de Colombière bieden mooie mogelijkheden voor de klimmers. 

Etappe 10 (dinsdag 17 juli): Annecy – Le Grand-Bornand (158,5 /bergen) 

De etappe start in Annecy, waar daags van te voren de rustdag staat gepland. De 125.000 inwoners stad ligt aan de voet van de Alpen en biedt prachtige vergezichten. Vijf beklimmingen en ruim 158 kilometer later ligt de finish in Le Grand-Bornand, waar al vaker een bergetappe in de Ronde van Frankrijk eindigde. Rui Costa was in 2013 de laatste winnaar van een Tourrit in Le Grand-Bornand.

De eerste beklimming in deze etappe is er een van de vierde categorie en geldt als een opwarmertje voor wat komen gaat. Hierna volgen er namelijk drie cols van de eerste- en één col van de buitencategorie. Na het passeren van de tussensprint in Thônes beginnen de renners aan de Col de la Croix Fry. Deze elf kilometer lange beklimming zal zwaar aanvoelen na de vlakke openingsweek. Tijd om te herstellen krijgen de renners vervolgens niet. Na de afdaling van de Croix Fry beginnen de renners op 96 kilometer namelijk aan een loodzware debuutklim; de Montée de Plateau des Glières. Deze zes kilometer lange beklimming aan 11,2 procent wordt bestempeld als buitencategorie. Na de top volgen er ook nog twee onverharde kilometers.

Na een vrij lang tussenstuk kan de finale op 37,5 kilometer van de aankomst beginnen. Dan beginnen de renners aan het tweeluik Col de Romme en Col de La Colombière, beide van de eerste categorie. De eerste van de twee is negen kilometer lang en loopt aan negen procent omhoog. Na een korte afdaling ongeveer zes kilometer, waarna de ruim zeven kilometer lange Col de la Colombière aangedaan wordt. Na de top van deze Alpencol volgen er nog ruim veertien kilometers naar de aankomst in Le Grand-Bornand, waar de laatste lijn ietwat omhoog loopt.

Favorieten

favorieten etappe 10