Als opvolger van Garmin en Cannondale is EF Education First een welkome gast in de Tour. Met Rigoberto Uran, de nummer twee van de vorige Tour, kent de ploeg één absolute kopman. Naast de Colombiaan zal het team veelvuldig in de aanval te zien zijn, met hier en daar een flinke kans op ritwinst.

De Tourgeschiedenis van de ploeg van directeur Jonathan Vaughters is vrij succesvol te noemen. Zo won het in tien deelnames al elf etappes. In 2009 wist de ploeg met Thor Hushovd de puntentrui te winnen, terwijl de Amerikaanse formatie in 2011 het ploegenklassement op haar naam schreef. Zoals gezegd eindigde Rigoberto Uran vorig jaar namens deze ploeg op de tweede plaats in het eindklassement, een absoluut hoogtepunt.

Tourselectie

Het zal voor Uran moeilijk worden om zijn topprestatie van 2017 te herhalen. Toch gaat de Colombiaan een poging wagen. De klassementsrenner krijgt in de bergen steun van Lawson Craddock, Daniel Martinez en natuurlijk Pierre Rolland, al zal de Fransman zo nu en dan ook eens ten aanval mogen trekken in de bergritten.

Op het vlakke kan Uran ook rekenen op voldoende steun. Zo zullen hardrijders Sep Vanmarcke, Tom Scully en Taylor Phinney van goudwaarde kunnen zijn in bijvoorbeeld de kasseienrit en natuurlijk in de ploegentijdrit. Als laatste staat ook de Australische heuvelspecialst Simon Clarke op de startlijst.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens EF

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld