Het Franse pro-continentale Direct Energie zal ook in 2018 veelvuldig in de aanval te zien zijn. De ploeg van directeur Jean-René Bernaudeau staat bekend om haar aanvallende stijl en met renners als Lilian Calmejane en oudgediende Sylvain Chavanel heeft het ook nog eens kans op dagsuccessen.

De ploeg staat vooral bekend als de ploeg van Thomas Voeckler. De inmiddels gestopte Fransman reed jarenlang voor de ploeg die al zestien keer meedeed aan de Ronde van Frankrijk. In totaal won Direct Energie al tien etappes en veroverde het tweemaal de bergtrui. In 2010 deed Anthony Charteau dat, waarna twee jaar later Thomas Voeckler zelf het bergklassement won.

Tourselectie

Direct Energie stuurt ook in 2018 weer de nodige aanvallers naar de start van de Tour de France. Met onder meer Lilian Calmejane en Sylvain Chavanel hoopt de formatie net als vorig jaar minstens één ritzege te boeken. Ook de ervaren Estse klimmer Rein Taaramäe zal mikken op een overwinning.. Daarnaast zal ook Romain Sicard in vrijwel iedere bergetappe mee willen zitten in de vlucht van de dag.

In vlakke ritten zal Direct Energie ook elke dag mee in de vlucht van de dag willen zitten. De eerder genoemde Chavanel lijkt hier een geschikte renner voor, maar ook Jérôme Cousin, Fabien Grellier en vooral Damien Gaudin moeten dit kunnen. Daarnaast heeft de Franse formatie met Thomas Boudat een sprinter die mee kan doen om de ereplaatsen in massasprints.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Direct Energie

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld