Het Zuid-Afrikaanse Dimension Data is in de breedte niet de allerbeste ploeg, maar kent met Mark Cavendish toch een hele grote naam. De Britse topspurter van weleer hoopt zijn oude niveau nog eens terug te vinden en zodoende enkele etappes te winnen. Mocht dat niet lukken, dan heeft de formatie met Edvald Boasson Hagen ook nog een erkende etappejager binnen de gelederen.

In totaal deed World-Tour ploeg Dimension Data al drie keer mee aan de Tour. Daarin won het al maar liefst drie etappes. Vorig jaar stond ook Mark Cavendish op de startlijst namens de formatie, maar al na vier etappes moest hij de Tour na een valpartij verlaten. Vervolgens kwam Boasson Hagen erg goed uit de ver, waarna hij de negentiende etappe op zijn naam schreef.

Tourselectie

Ook dit jaar zullen Cavendish en Boasson Hagen hun opwachting maken namens Dimension Data. Allereerst zal de kaart Cavendish getrokken worden in de massasprints. In de ietwat lastigere etappes of vlakke ritten met oplopende aankomsten zal het de beurt zijn aan de Noorse allrounder. De twee krijgen op het vlakke hulp van Robert-Jay Thomson, Julien Vermote en de sprintaantrekkers Reinardt Janse van Rensburg en Mark Renshaw.

Voor het algemeen klassement lijkt de Zuid-Afrikaanse ploeg niet mee te gaan doen. Met Serge Pauwels heeft de ploeg slechts één klimmer. De Belg gaat echter liever voor ritzeges. Ook Nederlander Tom-Jelte Slagter is opgenomen in de Tourselectie van Dimension Data. Hij zal zich vooral in de heuvelritten willen laten zien.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Dimension Data

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld