Het Franse Cofidis is van vaste waarde in de Tour de France. Ook dit jaar zullen de renners in hun rode tenues veel in beeld te zien zijn. De ploeg mikt op ritwinst met erkende aanvallers op diverse terreinen. Sprintkopman van de ploeg is niet Nacer Bouhanni, maar de talentvolle Christophe Laporte. 

Als een van de langst actieve wielerploegen van dit moment kent Cofidis een lange Tourgeschiedenis. De Franse formatie deed al twintig keer mee aan de belangrijkste wielerwedstrijd ter wereld. Hoogtepunten van de ploeg zijn de winst in het bergklassement van Christophe Rinero in 1998 en de winst in het ploegenklassement in datzelfde jaar. Daarnaast wist het team al tien ritzeges te boeken in La Grande Boucle.

Tourselectie

De grootste naam binnen de selectie van Cofidis is natuurlijk die van Nacer Bouhanni. De van Algerije is echter niet geselecteerd voor de komende Tour de France wegens slechte prestaties. De sprintkopman van de Franse ploeg is dit keer Christophe Laporte, die al een paar ereplaatsen bijeen spurtte in de Tour.

In de lastigere etappes zal Cofidis veelvuldig de aanval zoeken met hun Spaanse duo. Jesus Herrada zal samen met Daniel Navarro proberen een ritzege te boeken in de berg- en heuvelritten. Ook Nicolas Edet en Anthony Perez zullen veelvuldig ten aanval trekken. Op het vlakke heeft Cofidis met Dimitri Claeys, Anthony Turgis en Julien Simon nog drie puike renners.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Cofidis

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld