Het Duitse Bora is de ploeg van niemand minder dan wereldkampioen Peter Sagan. De Slowaak is de grote man bij de ploeg van manager Ralph Denk en zal opnieuw proberen de groene trui te veroveren en enkele ritzeges mee te pikken. Daarnaast kent de ploeg met Rafal Majka een renner die mooie dingen kan laten zien in het hooggebergte.

In 2010 werd Bora opgericht onder de toenmalige naam Team NetApp. Sinds 2015 gaat het door onder de naam Bora. In 2014 reed de ploeg voor het eerst de Ronde van Frankrijk. Dit jaar start de Duitse formatie alweer voor de vijfde keer in de Tour. In de vorige vier deelnames wist de ploeg twee ritzeges te boeken. Met de aanwezigheid van Sagan en Majka kan dit aantal dit jaar zomaar verdubbeld worden.

Tourselectie

Nadat Sagan vorig jaar gediskwalificeerd werd in de Tour, zal hij dit jaar alles op alles zetten om de groene trui voor de zesde keer te winnen, een evenaring van het record van Erik Zabel. Daarvoor krijgt hij bij Bora alle steun. Zo kan Sagan leunen op de ervaring van hardrijders Maciej Bodnar, Marcus Burghardt en natuurlijk Daniel Oss. Daarnaast zal ook hardrijder Lukasz Pöstlberger mee gaan naar Frankrijk.

In de bergetappes kan Bora ook nog het een en ander uitrichten. Zo start de ploeg met tweevoudig winnaar van de bollentrui Rafal Majka. Met welke ambitie de Pool naar Frankrijk vertrekt is nog niet duidelijk, maar aan de selectie is te zien dat hij op genoeg steun kan rekenen. Zo rijden de twee klimmers Pawel Poljanski en Gregor Mühlberger ook namens Bora in de Tour.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Bora

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld