Na de verschrikkelijke valpartij in de Tour van 2017 is Richie Porte weer in topconditie. De Australiër is dit jaar opnieuw de absolute kopman van BMC en gaat voor niets minder dan het eindpodium. De Amerikaanse ploeg stuurt ervaren renners naar Frankrijk die Porte op weg kunnen helpen in de hectische etappes.

Hoewel BMC al acht keer meedeed aan de Ronde van Frankrijk, won het team pas vijf etappes. Dat valt natuurlijk in het niet wanneer men terugdenkt aan de eindzege van Cadel Evans in 2011. De ploeg van directeur Jim Ochowicz is een van de rijkste binnen het profpeloton en beschikt daarom elk jaar over een sterke en brede selectie.

Tourselectie

Zoals gezegd is Richie Porte de grote man bij BMC dit jaar. De Australiër trekt na winst in de Ronde van Zwitserland met vertrouwen naar de Tour en zal worden bijgestaan door klimmers Tejay van Garderen en Damiano Caruso. Vooral in de vlakke en heuvelachtige ritten lijkt het niet aan steun te ontbreken voor Porte. Zo stuurt BMC Greg Van Avermaet, Stefan Küng, Simon Gerrans, Michael Schär en Patrick Bevin naar Frankrijk.

De ploeg mikt naast het klassement van Porte ook op etappezeges met vooral Greg Van Avermaet. De Vlaming ziet vooral in de eerste week meerdere ritten die perfect bij zijn capaciteiten passen. Daarnaast is BMC één van de grootste favorieten voor winst in de ploegentijdrit. Als drievoudig wereldkampioen is een plaats bij de beste drie zelfs een verplichting.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens BMC

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld