Team Bahrain, uit het gelijknamige Bahrain, legt in de komende Ronde van Frankrijk de focus volledig op kopman Vincenzo Nibali. De ploeg wil met de Italiaan de Tour winnen. Nibali kan daarbij rekenen op steun van sterke klimmers, terwijl het team met sprinter Sonny Colbrelli ook nog eens op ritwinst kan mikken.

Bahrain Merida is pas twee jaar oud en reed vorig jaar voor het eerst de Tour de France. Het debuut van de ploeg uit het Midden-Oosten liep niet zoals gepland. Kopman Ion Izagirre viel al uit in de openingstijdrit en verder dan een zesde plaats in drie etappes kwam de formatie niet. In de tweede deelname van Bahrain aan de Tour verwacht de ploeg van oud Lampre-baas Brent Copeland meer succesvol te zijn.

Tourselectie

Zoals gezegd zal Vincenzo Nibali de absolute kopman van de ploeg zijn. De Italiaan wordt in zijn jacht op de eindzege bijgestaan door de Italiaanse klimmers Domenico Pozzovivo en Franco Pellizotti. Daarnaast zullen ook de gebroeders Izagirre hun steentje bijdragen. De Spaanse broers reden tot nu toe een voortreffelijk seizoen en worden beide in staat geacht om ook een etappe te winnen.

Naast de Izagirre’s en natuurlijk Nibali zelf, heeft Bahrain met Sonny Colbrelli de beste troefkaart in handen voor wat betreft etappezeges. De Italiaanse sprinter lijkt elk jaar weer iets beter te worden en is vooral sterk op lastige aankomsten. Op het vlakke kunnen Colbrelli en Nibali overigens nog rekenen op steun van allrounder Kristjan Koren en de oud-sprinter Heinrich Haussler.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekens Bahrain

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld