Het Franse AG2R is natuurlijk de ploeg van de Romain Bardet. Het team wist de afgelopen twee Rondes van Frankrijk al op te vallen door hun aanvallende stijl, waarmee de Franse klimmer tot twee keer toe het eindpodium haalde. Ook dit jaar is de ploeg volledig afgestemd op kopman Bardet.

De ploeg van directeur Vincent Lavenu deed al achttien keer mee aan de Tour de France. Tot een eindzege kwam een renner van AG2R nog nooit, maar het team won in 2014 wel het ploegenklassement. In totaal won het team al vijftien etappes in de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Tourselectie

De absolute kopman van AG2R is Romain Bardet. Ook in de komende Ronde van Frankrijk is de ploeg volledig ingericht om de Franse favoriet te steunen. In het hooggebergte zal Bardet worden bijgestaan door Matthias Frank, Alexis Vuillermoz, Axel Domont en jongeling Pierre Latour. Laatstgenoemde heeft de laatste jaren flink wat progressie getoond. Naast het werk dat hij voor Bardet op moet knappen, zal de jonge Fransman ook het jongerenklassement in het achterhoofd houden. Daarvoor is hij namelijk een van de grote favorieten.

Ook op het vlakke en in de heuvelachtige etappes kent Bardet de nodige sterke knechten. Neem bijvoorbeeld Silvan Dillier, de verrassende nummer twee van Parijs – Roubaix. Ook klassiekerkopman Oliver Naesen zal vertegenwoordigt zijn in de Tourselectie van AG2R. De Belg was vorig jaar in de Tour al goed op dreef en reed in de waaierritten de nodige gaten dicht voor zijn kopman. Als laatste beschikt AG2R ook nog over alleskunner Tony Gallopin, een Fransman die zijn kopman op alle terreinen en vooral in de heuvels bij kan staan.

Rennersstatistieken:

head rennervisie statistiekenAG2R

kl = klimmen, tt = tijdrijden, he = heuvels, ka = kasseien, ex = explosief, sp = sprinten, gem = gemiddeld